"Історія мужності фермерів і саперів": Євген Клопотенко здивував Токіо борщем із незвичайних овочів
У Токіо шеф-кухар Євген Клопотенко представив борщ, виготовлений з овочів, вирощених на розмінованих землях України.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко провів гастрономічний захід у японській столиці, де розповів світові історію стійкості українців. Його борщ є не просто стравою, а символом мужності та сили українців, які відроджують свою землю, повідомляє Dialog.UA.
У Токіо відбулася презентація українського борщу, приготованого з овочів, вирощених на звільнених і розмінованих полях Миколаївщини, Херсонщини та Харківщини. Автор ідеї, відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко, провів майстер-клас у рамках ініціативи Програми розвитку ООН Soul of Soil ("Душа землі"), яка спрямована на привернення уваги до відновлення українських територій після війни.
На захід прийшли японські дипломати, журналісти та блогери. Гості змогли не лише спробувати традиційний борщ і галушки, а й почути історії про людей, які повертають життя на землю, обпалену війною.
"Кожна українська страва - це історія мужності фермерів і саперів, які повертають життя своїй землі", - зазначив Клопотенко.


Ініціатива Soul of Soil є частиною міжнародного проекту з підтримки України, який показує, що навіть після руйнувань і болю українська земля здатна відродитися та нагодувати світ.
Як раніше Dialog.UA повідомляв, російський співак Олег Газманов, відомий підтримкою війни проти України, викликав глузування у Мережі, назвавши українські страви на кшталт борщу та сала з цибулею "російською кухнею".
Нагадаємо, український шеф-кухар Євген Клопотенко на благодійному вечорі у Лондоні поспілкувався з Валерієм Залужним і розповів про парі між ними, яке пов'язане з борщем.